CelebmotivátorokDöbbenetesnek tartom azt a trendet, ami mostanság körül lengi a spiri utat. Hihetetlen mennyiségű coach, életvezetési tanácsadó, gyógyító, motivátor jelent meg, miközben azok a bölcs tanítók, pszichiáterek, hozzáértők, akik tisztán segítenek, csendben, háttérbe vonulva végzik a munkájukat.

Miért van ez? Mert az ember eredendően lusta! Sokkal könnyebb valakit végig hallgatni egy előadáson, mint szembesülni önmagammal, könnyebb motiváló mondatokat szajkózni, mint tiszta szívből megbocsájtani és elfogadni! Elhitetjük magunkkal, hogy mennyire tudjuk spirituálisan élni az életünket, miközben azt hiszem fogalmunk sincs mit is jelent ez.

Összekeveredtek a dolgok, attól mert jó kommunikációs képességgel lett valaki megáldva, attól még nem szakember, hanem jó kalmár (fiatalok számára: kereskedő). Hihetetlen jó szakember a mondatai és önmaga eladásában, de a szavak mögött rejlő összefüggések megértéséhez és azok testre szabásához nem ért. Ezért veszélyes! Mivel nincs spirituális tapasztalata, ezért nem tudja a fokozatokat, amin igenis végig megy mindenki, aki be meri vállalni önmaga megismerését és fejlesztését. Vagyis nekem ne mondja senki, hogy szeressek mindenkit! Mivel éppen attól tudok elindulni az utamon, ha őszintén beismerem magam számára azt, hogy milyen rettenetesen negatív érzelmeket élek meg. Befedni a fájdalmas érzelmeket, csak azért mert azt mondják (ha jó vagyok akkor ilyet nem érezhetek) már önmagában egy csomó frusztrációt fog okozni. Ez pedig nem éppen a fejlődés útja!

Hívj most!
Útvonal