EGY ÚT, EGY BELSŐ UTAZÁS

Nepál – a lelki béke földje – a világ nyolcadik csodája

2023

 

Korábbi nepáli útjainkban egy valami mindig közös volt.

A résztvevők számára életük legmeghatározóbb élményei születtek itt meg.

 

Az utunk kulturális- és időutazás is egyben a Kathmandu-völgy rendkívüli gazdagságú buddhista és hindu emlékei között, gondolatébresztő szembesülés a Mesterek életszemléletével, tanításaival és mindennapjaival.

 

 • Vajon hogyan hat éppen rád a Tanítók tanítása, a szenthelyek és az ottani élmények megélése?
 • Vajon milyen információt és változást hordoz ez az út, pont a Te számodra?
 • Vajon mindezekből az erős és egyedi élményekből, felismerésekből melyik lesz az a pillanat, amely számodra a legmélyebb jelentést hordozza, ami hat rád és segíti az életed?

 

Éppen ez lesz a Te felfedezésed, amiben minden, az úton átélhető összes tanítás és élmény egyetlen pontban sűrűsödik majd össze: Benned.

Időpont:

2023. szeptember 17-29.

összesen 12 nap

mely idő alatt meglátogatunk 7 kolostort, számos puján és tanításon veszünk részt,

ezen felül megismerjük Kathmandu nyüzsgését, a várost, és a kulturát is.

Ellátás:

napi 3 étkezés (reggeli, ebéd, vacsora), korlátlan ásványvíz

Elhelyezés:

2 ágyas szobákban

Lehetőség van 1 ágyas szobát kérni, ennek felára az utazás teljes idejére 120 amerikai dollár.

Egy buddhista kolostorban fogunk megszállni. Lehetőség lesz megtapasztalni a kolostori létet, részt venni a szertartásokon, pujákon a kolostorban.

A szerzetesek között fogunk élni, de túráink során szállodában is megszállunk.

Kathmandun kívül, számos települést felkeresünk, elzarándokolunk Lumbinibe, Buddha szülővárosába.

 

 

 

A teljes program

 

 1. nap

Találkozás a Liszt Ferenc Repülőtéren és indulás Nepálba.

 1. nap

Megérkezünk Kathmanduba, transzfer a repülőtérről a kolostori szállásunkra, ahol lehetőség lesz pénzt váltani, és kapunk néhány előzetes információt Nepálról.

 1. nap

Meglátogatjuk Guru Rimpoche barlangját Pharpingben, majd a Shesh Narayan hindu templomot, a Manjushree által létrehozott Chovar Gorge-t és a Kirtipur thai kolostort is. Meditálunk a Sulakshyan Kirti Mahavihar kolostorban.

 1. nap

Nagyon izgalmas napnak nézünk elébe. Délelőtt időt töltünk a nevezetes Swayambhunathban és a három Buddha Parkban. Ezután egy kis hegyi kolostorba vonulunk, ahol egy különleges áldást és szertartást kapunk, melyet kifejezetten a csoport számára tartanak meg a szerzetesek.

 1. nap

Ellátogattatunk Patan ősi városába. Felkeressük Patan élő istennőjét is, akitől áldást kapunk. Ő egy fiatal buddhista lány, akit a buddhisták és a hinduk is imádnak, tisztelnek.

Ezután Bungmatiba megyünk, ahol megismerhetünk egy tipikus nepáli falut és annak életét. Az ebédünket is itt fogjuk elfogyasztani egy tradicionális helyi étteremben.

 1. nap

Kicsekkolunk a kolostorból, majd elmegyünk a Lhundrup Choling Kolostorba, ahol egy energetizáló szertartáson vehetünk részt a szerzetesekkel közösen, bepillantva így mindennapi életükbe.

Délután megtekintjük a Budhanilkantha tempolomot, a Hindu Isten Vishnu templomát. Az éjszakát a Hotel Muditában töltjük, a Boudanath közelében.

 1. nap

Kora reggel részt veszünk egy imádságon a helyiekkel közösen a Shakyapa kolostorban, ahol a tibeti menekültek imádkoznak. Majd ezután reggelizünk a szállodában. Reggeli után megkerüljük a híres Boudhanath-sztúpát, majd utunk a Namobuddhához vezet, továbbá meglátogatjuk a Thrangu Tashi Yangtse kolostort is. A nap végén visszatérünk a kolostori szállásunkra.

 1. nap

Elutazunk busszal Lumbinibe, Buddha szülőhelyére. Az egész napos utazás során alkalmunk lesz megismerni a nepáli vidéket, ami lenyűgőzően festői. Programunk másnap is itt folytatódik, így Lumbiniben szállunk meg.

 1. nap

Ellátogatunk  a Lumbini Kertbe majd megnézzük a különböző kolostorokat, amelyeket Kína, Franciaország, Németország stb. épített riksával. Lumbini csodás energiákkal teli, szemgyönyörködtető táj.

 1. nap

Visszautazunk Kathmanduba, az éjszakát ismét kolostori szállásunkon töltjük.

 1. nap

Látogatás Bhaktapurban. Meglátogatunk egy buddhista kolostort is Bhaktapurban, ahol tanítást fogunk kapni az életről a buddhizmus filozófiáján keresztül.

 1. nap

A nap nagyrészét csecsebecsék beszerzésével töltjük. Elmegyünk a híres Ason bazárba és a Thamel negyedbe, ahol megtalálhatunk minden ajándéknak valót.

Délután utunkat a repülőtér felé vesszük és indulás vissza Budapestre.

 1. nap

Hazaérkezés Budapestre a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

Programunk során Nepál több földrajzi helyét is megismerjük, megtapasztaljuk azt az együttérző, vidám és elfogadó hangulatot, melyben ennek az országnak a lakosai élnek.

Megnyílnak előttünk a buddhizmust őrző kolostorok, pár napig mi is részesei lehetünk ennek az életmódnak.

Az út programját energetikailag tudatosan terveztük meg, hogy ebben a 13 napban teljesen kitisztulhasson a fejed, feltöltődj és új nézőpontokkal, lehetőségekkel térj haza.

 

*Mivel sok emberhez igazodunk utunk során, így a program minimálisan változhat.

** A reggeliket és a vacsorákat a szállásainkon, míg az ebédeket különböző helyi éttermekben, illetve kolostorokban fogjuk elfogyasztani. Helyi vegetáriánus ételeket fogyasztunk, a helyi szokásoknak megfelelően. Az ételeknél a különleges fűszerezés miatt, még a húsimádók sem érzik majd meg annak hiányát. Ételintolerancia esetén jelezz számunkra előre, de mivel ritka a tejszármazék, így ettől nem kell tartanod, lisztes ételeket pedig nagyon ritkán szolgálnak fel, az is rizsliszt általában.

Az összes éttermet, kolostort próbáltuk már, nagyon ízletes, bőséges, tiszta és problémamentes étkezésekben lesz részünk!

 

 

 

A költségek alakulása:

 

Igyekeztünk olyan konstrukciókat kitalálni, ami megkönnyíti, hogy részt tudj venni ezen a fantasztikus úton.

 

2 lehetőség közül választhatsz, amelyik számodra megfelelőbb:

 

 1. A költségeket január és szeptember között 9 részletben tudod megfizetni. Minden hónapban számla ellenében 200 amerikai dollárt kell fizetned.

 

2. Jelentkezéskor 600 amerikai dollár elutalása számla ellenében, továbbá 1200 amerikai dollár a helyszínen szeptemberben készpénzben.

 

 

Amit befizetsz, tartalmazni fog minden költségedet (a szállást, teljes ellátást, a transzfereket, a tanításokat, a belépőket, az idegenvezetést, a felkészítő tanfolyamot stb.), kivéve a repülőjegyet és a vízumot.

A repülőjegyedet kb. 3 hónappal az utazás előtt kell fizetned, melynek pontos összege folyamatosan változik, mai árfolyamon 350.000 – 390.000 Ft között mozog, ez változhat az utazásig. Utazási partnerünkkel azon dolgozunk, hogy a legköltséghatékonyabb megoldást találjuk számotokra.

A Nepálba beutazó magyar állampolgároknak vízummal kell rendelkezniük, melyet az érkezéskor, a katmandui nemzetközi repülőtéren fogunk beszerezni. Ennek a díja 30 USD. 

A havi részletek/előleg tartalmazzák a felkészítő tanfolyamot (havonta egy alkalommal találkozunk az útig), továbbá az úttal kapcsolatos előlegek fedezésére mennek, így amennyiben időközben meggondolnád magad és úgy döntesz, hogy még sem szeretnél jönni, az addig befizetett összeget nem tudjuk visszafizetni, kérjük ennek tudatában jelentkezz!

 

 

Amennyiben szeretnél velünk tartani, kérjük jelentkezz be az alábbi linken és minden fontos információt elküldünk számodra!

Köszönjük!

Szeretettel várunk!

Szilvi és Gábor

Hívj most!
Útvonal