A mai világ kétkedve fogadja, ha valaki mer beszélni a gyengeségeiről. Nem a panaszkodásra gondolok itt, hanem arra, amikor tisztában vagyunk a képességeinkkel és tudjuk melyik területe az életünknek az, amiben nagyobb odafigyelésre és változásra van szükségünk.

Sebezhetőség, ez a szó sem tartozik a favoritok közé, hiszen sokszor párosítják gyengeséggel, túlérzékenységgel. A sebezhető emberről kialakított kép nem éppen pozitív.

Pedig ez nem így igaz. A sebezhetőség és annak el- ill. felismerése önmagunkban a realitás felismerése. Gondolj bele milyen bátor tettet tudtál véghezvinni, ami nem járt kockázattal, vagy érzelmi kiszolgáltatottsággal? Semmilyet. Amikor merünk valamit mondani vagy csinálni nem tudhatjuk a végét, hogy hogyan alakul, hiszen másoktól is függ az eredményessége a tetteinknek.

Talán ez lehet az oka, hogy oly sokan meg sem próbálnak változtatni az életükön. Nem tesznek semmit a céljaik eléréséért, vagy lehet már nincsenek is céljaik. Feladják az életüket, a vágyaikat és vegetálva élő halottként élik le az életüket.

 

A kudarctól való félelem elszigetel és megbénít. De akkor mi marad? a vágyakozás,az irigység és a teljes elszakadás másoktól.

Megéri?

Jobb lenne, ha megértenénk és egyszerűen elfogadnánk a saját sebezhetőségünket. Igen, emberek vagyunk, akiknek vannak érzelmei, érzései és emiatt megéljük a poklot és a mennyországot is. A bátor ember elfogadja, hogy nem lehet hatalma minden felett. Elfogadja a saját érzelmi fájdalmait is, mert tisztában van vele, hogy ez is az élet része. Fogyasztói társadalmunk szeretné elfelejteni a negatív érzelmeket, nem akarja egy kicsit sem rosszul érezni magát a bőrében, minden pillanatban kitűnő állapotot szeretne fenntartani. De vajon ez lehetséges e? Nem. Hiszen pont az erőt, tudást, türelmet igénylő feladatok erősítik az embert. Hányszor hallottam már, hogy a nehézségben megélt idő mennyit tanított valakinek.

Sebezhetőnek lenni csodás dolog. Mert azzal együtt, hogy ezt felismerem magamban, könnyebben tudom a saját határaim kijelölni, elfogadom önmagam, és ezzel együtt elfogadom a világ változásait.

Ha megengeded magadnak, hogy megéld a sebezhetőségedet, többé nem másokat fogsz okolni és nem másokon és magadon vezeted le a feszültségedet.

Ez egy nagyon fontos lépés a TEREMTÉS felé vezetés úton.

Következő egész estét workshop alkalmával megtanítunk teremteni, hinni benne és létrehozni: nyugalmat, örömet, családot, elégedettséget, egzisztenciát.

 

Szent Iván esti teremtés workshop és meditáció

Hívj most!
Útvonal