• Miért van, hogy nem jut időd a fontos dolgokra?
  • Szoktad azt érezni, hogy semmire sincs elég időd?
  • Hogy rohan el melletted az élet?
  • Gondolkoztál már azon, hogy tudnád visszaállítani a nyugalmad, a békéd?
  • Hogyan szerezhetnéd vissza az összeszedettséged?


Az évnek vannak olyan időszakai, amikor megszűnnek a rendszerességek az életünkben, például a nyár, a karácsonyi szünet amikor nincs iskola, óvoda, képzések. Ezekben az időszakokban, még hogyha sok is a program, mégis átrendeződnek a napirendek. A pihenés napjaiban sokan – úgy, mint szilveszterkor – újabb fogadalmakat tesznek: nem fogok ennyit dolgozni, többet foglalkozom a családdal, megtanulok ezt-azt, sportolni fogok stb.

Ugye ismerős?


Kipihenve több erőt érzünk magunkban és elszántabbaknak érezzük magunkat, hogy az igényeinket megvalósítsuk. És igen, ilyenkor még hisszük, hogy képesek leszünk mindezt megvalósítani.


Aztán elindul újra a munka, a határidők, az iskola és minden bedarál. Újabb etapot kezdünk: majd szilveszterig, nyárig, ezt meg azt megvalósítom.

De minek a pihenés, ha nem tervszerűbben teremtesz?


Minek a család és barátok, ha nincs idő szeretettel fordulni feléjük?


Minek a vágyott tárgyak, ha nincs idő örülni nekik?


Tudom nem könnyű beépíteni az embernek a szoros időbeosztásába újabb rendszeres tevékenységet, de higgyétek el, nincs más módszer arra, hogy harmóniában élj, csak az, ha folyamatosan fejlődsz. Lehet, hogy sportolsz, edzed a tested, odafigyelsz az étkezésedre, sőt még lehet szellemileg is képzed magad.

De kérlek légy őszinte magaddal a lelked harmóniájával foglalkozol?

Ahogy egy növényt is rendszeresen kell öntözni, táplálni és szeretni ugyanúgy önmagadra is rendszeresen figyelned!

A mai világ rohanó életmódja nem fog lelassulni, az elme kapott információ özöne nőni fog! Ezért ne várd, hogy majd nyugisabb időszak lesz és majd akkor újra nyugalomban leszel.


Tegyél magadért!

Elméd pörgése, kattogása magától nem fog leállni! Két lehetőséged van a lassításra: vagy az élet pofon vág és kényszeríteni fog egy betegség, tragédia által arra, hogy jobban figyelj magadra és kezdj el nyugodtan élni vagy Te magad tervezed meg a napirendedben az elméddel való foglalkozást, felvállalod a munkát! Igen ez a munka mindennapos! Nem állhatsz le vele, mert azonnal visszatér az életedbe a feszültség és a stressz. Azonnal elmegy melletted az életed! Vannak, akik már ismerik ezt a titkot, akik rendszeresen oldják és tisztítják magukból a stresszt, amit a napi szinten körülöttük van.


Ők megfelelő nyugalommal rendelkezve felismerik a megjelenő élethelyzeteik adta lehetőségeiket, képesek higgadtak maradni a konfliktusok megoldásakor és képesek kiegyensúlyozottan megfelelő döntéseket hozni. Kevesebb idő alatt oldják fel a félelmeiket, haragjukat, elégedetten megoldják a felmerülő problémákat.


Az önismeret és a stressz kezelés napi szintű meló. Nem kell túl sok időt beletenni, de valamennyit minden nap rá kell áldoznod, különben a világ és az elméd kattogása, a félelmeid be fognak darálni. Napi pár percnyi belső munka idővel órákat ad vissza a napjaidból.Az önismereted pedig emeli az önbizalmad, az önmagadba vetett hitedet.


A meditáció nem ördöngösség, nem csak kivételes személyek által gyakorolható és nem kell hozzá vallási kötődés sem. Egyszerűen csak te kellesz hozzá és a szándékod.


A meditáció viszont nem magamba fordulás, nem bambulás, nem gondolkozás. A meditáció az elme lecsendesítésére szolgáló gyakorlat. Van, aki úgy hiszi könnyű elkezdeni, csak le kell ülni, becsukod a szemed és már meditálsz is, de sajnos az agyad nem így működik, nem áll le a kattogása és nem kapcsol át „meditálok” üzemmódra.

Ezért a meditációk közül a vezetett meditáció az, ami a leggyorsabban tud kimozdítani elméd zűrzavaros pörgéséből.

Persze itt sem mindegy a minőség! Egy vezetett meditáció nem mese, amit el kell képzelni, hanem egy tudatosan felépített rendszer, ami az elméd működési képességeit kihasználva lecsendesít és fókuszálttá tesz téged.

Jól előkészített, szakmailag felkészült meditációkat itt találsz:

TARA applikáció

Az elmédnek ez egy tanulási folyamata, hogy elengedje a gondolatait és ezzel együtt te megvalósítsd a belső csendedet. Azt a csendet –amikor nem gondolsz semmire. Ezen az úton az önismereti képzések támogatásával, elérhetsz egy olyan állapotot, ahol Te irányítod (újra) a gondolkodásod, ahol felismered az elméd akadályait, ragaszkodásait. Azokat az előítéleteit, amik már programként futnak az agyadban évtizedek óta. Elérheted a tisztán látás képességét, ami döntő helyzetekben nyugalmat és gyors döntési képességet ad számodra. Vagyis végre Te irányítod az életed folyását!


Nincs benne semmi csoda! Egyébként is a csodavárók táborában csak elégedetlen, magukkal szemben hitetlen emberek vannak, akik majd valami természetfeletti ősi erejében hisznek inkább, mert magukban nem tudnak.

Munka az van benne tudom, de hidd, el megéri tenni magadért.

Állj ki az elégedetlenkedők sorából és kezdj el élni, tenni, hinni!


A meditáció elkezdéséhez és rendszeres gyakorlásához szakmai támogatást weboldalunkon találsz.

Hívj most!
Útvonal